Artikel

Borås Tidning 30 oktober 2008


Foto: Lars-Åke Green

"Alla människor har magkänsla, en form av intuition. Många skulle underlätta för sig själva om de litade mer på sin intuition. Ofta visar den känslan vad som är rätt och fel i livet." Erika Andreasson arbetar som medium och healer.

Hon vill sprida hopp och lugn

I fokus 2008-10-30


– Min uppgift är att visa för människor att andevärlden existerar och att livet inte tar slut i och med döden. Det säger Erika Andreasson i Sjömarken som arbetar heltid som medium och healer. En vanlig reaktion från dem hon träffar är: ”Oj, du ser ju helt vanlig ut.”


– Det finns alltid människor som inte tror, så är det. Det är precis som när det gäller religion. Spiritualism är en religion. Vi tror att alla lever vidare efter döden, oavsett gärningar. De som har begått onda handlingar får be om förlåtelse, för där finns ingen ondska.


Hon säger att för människor som har en rädsla för döden, kan ett möte med ett medium förändra synen på livet och inge lugn och hopp.

Erika Andreasson har gått kurser, både i Sverige och på Arthur Findlay College i England, för att lära sig att förstå sina andliga upplevelser och för att utveckla sina gåvor.

– Min uppfattning om andevärlden är att det är som en parallell värld, lik vår men ändå annorlunda. Där finns ingen osämja, inget hat, avundsjuka, maktbegär, smärta eller sjukdomar.


Tar uppgiften på allvar

Personer kommer till henne för en medial sittning. Hon berättar att hon ger bevis för och förmedlar budskap från andevärlden till dem. Först förtydligar hon för besökaren vem anden är.

– Oftast är det någon som personen har känt, en släkting eller vän. Det som förtydligar kan till exempel vara namn, ålder, dödsorsak eller vad anden gjorde när hon eller han var i livet. Det viktiga är att bevisen når fram till personen som jag har mittemot mig.


Hon ser väldigt seriöst på sin uppgift och tycker inte att hon sysslar med new age.

– Det finns en bild av spågummor, av någon som sitter i svart kjol i en källare och tittar i en kristallkula. Jag vill framhålla att det jag håller på med är ”rent” och inte alls flummigt.


Utbildningen i England och för ett engelskt medium som hon gick för, ställer höga krav på etik och moral hos den som arbetar som medium, exempelvis råder tystnadsplikt. Hon förtydligar också att det inte är hennes sak att förutspå exakt vad som ska hända i besökarens liv.

– Det finns många oseriösa spålinjer där människor lägger sitt liv i någon annans händer.


Hon understryker att nyckeln till att fatta beslut alltid ligger hos den enskilda personen.

– Varje människa skapar sin egen framtid. Livet är inte förutbestämt. Jag kan ge vägledning, men sedan väljer var och en själv hur hon eller han ska agera.


Ökad harmoni

Erika Andreasson håller kurser i medial utveckling, just nu har hon fyra kvällskurser och en på dagtid. Hon upplever inte alls att de som hon delar sina kunskaper med skulle kunna bli hennes konkurrenter.

– Nej, alla får plats! Det är så kul att se andra utvecklas. De blir mer harmoniska, får mer tålamod och har lättare att samarbeta med andra på jobbet, till exempel.


Många upplever större glädje inombords. Hon anser att just glädje är en viktig ingrediens på kurserna och i samarbetet med andevärlden.

Healing är en annan del av Erika Andreassons arbete.

– Jag får kontakt med den som kommer genom att lägga händerna på personens rygg. Då blir jag ett redskap för andevärldens helande kraft. Både mentala och fysiska problem kan lindras och läkas med healing.

Hon beklagar den skeptiska inställningen till healing som är vanlig i Sverige.

– Inom sjukvården i andra länder betraktas healing som något som kan komplettera den vanliga vården, så är det i bland annat Tyskland, USA och i England där jag själv gick min utbildning.


När hon började som medium och healer blev det en stor omställning för hennes man, som tyckte att det kändes både ovant och jobbigt.

– Nu fungerar det bra. När jag går hem från mottagningen lämnar jag jobbet och kontakten med andevärlden och lever ett vanligt familjeliv.

Med åren har hon upplevt att samhället blivit mer öppet när det gäller andlighet.

– Förr kunde folk säga att det jag höll på med var hokus-pokus. Det händer allt mer sällan och om det händer bryr jag mig inte så mycket. Jag står för den jag är och det jag gör.


Anna Lindén


FAKTA

Erika Andreasson

Ålder: 34 år.

Bor: Sjömarken.

Familj: Man och två barn.

Intressen: Konst och att vara med familjen.

Senast lästa bok: ”Andens läkande kraft” av Norman C. Shealy.

Vill gärna åka till: Kina.

Styrka: Ganska ödmjuk inför livet.

Svaghet: Tidsoptimist.

Person jag beundrar: Moder Teresa.

Gör mig riktigt glad: Andra människors glädje.

Inger hopp: Jag tror på människans goda gärningar.


Copyright © Ljusstrålen

Artiklar och Reportage


Spiritualistisk andakt i Kungälv med i Göteborgsposten!

Den 6 december hölls en Spiritualistisk andakt i Kungälv till förmån för de hemlösa. Totalt blev det 28000:- som gick till Stadsmissionen.

Klicka här för att gå till GP:s hemsida!


Reportage i tidningen Nära nr 5 2011.

Finns att beställa på Tidningen Näras hemsida.


Reportage i Aftonbladets bilaga Sofis Mode. 22/9 2009

Jag har blivit intervjuad av Sofis Mode. Den som vill läsa intervjun på internet kan nu gå in på denna länken: http://www.aftonbladet.se/

wendela/article5840838.ab


Reportage i BT. 30/10 2008 

Här kan du läsa artikeln när Borås Tidning gjorde ett reportage om mig.

Läs mer här!