Galleri

Galleri Ljusstrålen

 

 

Vill du se alla tavlor och porträtt ska du

klicka här för att gå direkt till Galleriet.

Galleriet öppnas i ett nytt fönster.

 

 

Andeporträtt

 

Jag har också gjort en del andeporträtt i kol eller med pastellkritor. Detta är nog den del som krävs mest tålamod och övning att bygga upp. Det gäller att ha tillit och inte analysera det man gör. När jag tecknar andeporträtt så ser jag inte personen framför mig. Utan jag litar på det som kommer till mig eller hur pennan går över pappret. Det är heller inget porträtt i den bemärkelsen utan det ska finnas drag av personen man tecknat. Ibland kan det också bli drag av den som ska få porträttet eftersom andevärlden vill vara säker på att det kommer till rätt adressat.

Eftersom jag inte vill binda mig vid något material så försöker jag prova olika tekniker som jag känner för.

 

Själsporträtt

 

Något jag även gör är själsporträtt som jag kallar det för, även känt som auragraf. Teckningarna är tecknade med akvarellpennor som sedan blötlägges på kraftigt A4 papper. Jag tonar in på klientens aura och får information som jag sedan tecknar ned. Men jag har även gjort såkallade blindtester utan att veta vem jag målar till. Den information som kommer fram stämmer till sist in på bara en person. Färger, siffror och symboler alla har något att berätta om personen. Teckningen kan avläsas på många olika sätt; dåtid, nutid och personliga gåvor och möjligheter. Du får en beskrivning tillsammans med bilden om du beställer ett portätt. Jag vill gärna att du skickar ett foto om du beställer det på distans.

 

Andlig konst

 

Mitt intresse för att måla har vuxit fram mer och mer med medialiteten. Jag tycker det är så fascinerande hur tavlorna talar sitt egna språk och olika språk till betraktaren. Alla skapar sig sin egen tolkning ur en och samma målning.

 

Oftast när jag målar har jag inget motiv alls utan det växer fram ur den färgen jag arbetar med. Jag är också inspirerad av andliga konstnärer som är med mig. Ibland undrar jag hur det gick till när jag ser den färdiga tavlan. Mina första teckningar var i kol, något som jag fortfarande tycker om att använda tillsammans med torrpasteller. Jag använder det som känns rätt för stunden. Jag målar också med akryl och olja och använder fingrar, händer och svamp. Det finns inga rätt eller fel. Det är bara att följa flödet!

 

 

Välkommen att kika in i mitt galleri och titta vad jag gjort. Observera att färger och kontraster inte kommer till sin rätt på ett taget foto som i verkligheten.

 

 

Kontakta mig om du är intresserad eller har frågor. Kontaktinformation finner du i rutan ovan till höger.

 

 

 

 

 

Information

Ljusstrålen

Mannerfelts Plats 3a

(Regementet) Borås

mob.tfn: 0708- 75 23 53

e-mail: erika@ljusstralen.se

Bankgiro: 5973-5753

Företaget innehar F-skattebevis och ansvarsförsäkring. Jag tillämpar sekretess och tystnadsplikt.

Copyright © Ljusstrålen